Двама от най-важните футболисти на италианския хегемон Ювентус – капитанът Джанлуиджи Буфон и голмайсторът Пауло Дибала, ще седнат на пейката за утрешното гостуване на Сампдория. Това заяви треньорът на "бианконерите" Макс Алегри.

Той подчерта, че все пак има шанс аржентинският национал да стартира тежката визита на "моряците", но е по-вероятно мястото му на терена да заеме Федерико Бернардески. "Андреа Бардзали също ще остане резерва, защото с Буфон се нуждаят от време за възстановяване след разочароващия бараж с Швеция. Имам много съмнения за състава относно утрешния мач. Да не забравяме, че в сряда играем с Барселона в Шампионска лига", добави тактикът от Ливорно.

Алегри каза още, че Юве трябва да подобри представянето си в защита, защото в последните 7 мача във всички турнири е допуснал 8 гола. "Това е твърде много за отбор от нашия ранг. Но имаме добра перспектива да се класираме в плейофите на Шампионска лига и изоставаме само на точка от Наполи. Това е добро представяне, но сега предстоят най-тежките ни сблъсъци", добави Алегри.

Юве гостува на Сампдория утре от 16.00 часа наше време. Преди срещата, шампионите заемат 2-ро място с 31 точки, а "моряците" са 6-то с 23 т. и мач по-малко – отложеното им домакинство на Рома.