Сампдория спука от бой шампиона Ювентус за категоричната победа с 3:1. И трите гола за домакините паднаха през втората част, когато точни бяха Дурван Сапата (52), Лукас Торейра (70) и Джанмарко Ферари (79). Чак в края Гонсало Игуаин запази честта на торинци след гол от дузпа, а малко след това Пауло Дибала пък реализира дежурното си попадение. За повече обаче гостите нямаха време.  С този успех Самп продължи невероятното си представяне на своя стадион, на който от началото на сезона имат само победи. 

Загубата отдалечи Ювентус от водача в класирането Наполи, Торинци имат 31 точки, с 4 по-малко от Наполи. При успех на Интер срещу Аталанта довечера обаче може да загуби второто си място. Самп пък се изкачи на 6-та позиция с 26 пункта. 

Масимилиано Алегри даде почивка на играчи, като Буфон, Сандро, Бардзали и Дибала. През първото полувреме това не повлия много на играта на Юве. Още във втората минута Гонсало Игуаин бе изведен сам срещу Вивиано, но не успя да реализира. Малко след това удар на Куадрадо мина над гредата, а в средата на полувремето колумбиецът имаше нов шанс, но отново не успя да реализира. 

В добавеното време на първата част “бианконерите” поискаха дузпа за игра с ръка на защитник на Самп в наказателното поле, но главният рефер въобще не обърна внимание на ситуацията. 

Играта бе далеч по-равностойна през второто полувреме, а домакините поведоха в резултата в 52-та минута. Бернардески изчисти нескопосано една топка и я насочи към задната греда. Там Дурван Сапата “прегази” Лихтщайнер във въздуха и я насочи към далечния ъгъл. Войчех Шчесни нямаше какво да направи, освен да извади топката от мрежата си - 1:0 за Сампдория. 

Четири минути по-късно домакините можеха да решат всичко. Сапата бе изведен сам срещу Шчесни от Куалярела, но полският вратар на Юве скъси ъгъла и успя да избие. Последваха силни

В добавеното време на първата част Сами Кедира отправи удар от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата. Секунди преди последния съдийски сигнал за полувремето играчите на Юве поискаха и дузпа за игра с ръка на защитник на Самп, но съдията въобще не им обърна внимание.

В началото на второто полувреме Сампдория поведе в резултата. В 52-ата минута Федерико Бернардески не успя да изчисти топката и тя стигна до Дуван Сапата, който се пребори във въздуха със Стефан Лихтщайнер и отбеляза за 1:0.

В 57-ата минута домакините бяха на косъм да удвоят преднината си. Дуван Сапата бе изведен сам срещу Войчех Шчесни и само блестящата намеса на вратаря запази резултата непроменен.

Последваха силни минути на Юве, в който Манджукич изскачаше на стрелкови позиции, но не успя да реализира, а в 70-та минута при бърза контраатака Игуаин пусна малко по-дълъг пас към Куадрадо, който оставаше сам срещу Вивиано. 

В 70-та минута Самп удари за втори път. Едно от откритията на сезона Торейра получи топката около границата на наказателното поле и с мощен удар по диагонала я прати от правилната страна на гредата - 2:0. 

Кошмарът на Юве продължи и в 79-та минута Ферари подлуди местните фенове с трети гол. Защитникът бе намерен от Куалярела на метри от голлинията след разбъркване в полето на гостите и нямаше как да сбърка за 3:0. В 90-та минута Юве все пак запази честа си след гол от дузпа. Стринич изрита Дъглас Коста в наказателното си поле и реферът посочи бялата точка. Гонсало Игуаин реализира хладнокръвно. 

От нищото Юве се върна в мача в 3-та минута от добавените 5. При бърза контраатака Пауло Дибала напредна в половината на Сампдория и с кинжален изстрел по тревата в близкия ъгъл не остави шансове на Вивиано.

Сампдория - Ювентус 3:2

1:0 Дурван Сапата 52'

2:0 Лукас Торейра 70'

3:0 Джанмарко Ферари 79'

3:1 Гонсало Игуаин 90+1'

3:2 Пауло Дибала 90+3'

Сампдория: Вивиано, Беречински, Силвестре, Ферари,  Стринич, Прает (28 - Линети), Торейра, Барето (74 - Вере), Рамирес, Куалярела (84 - Капрари), Сапата

Ювентус: Шчесни, Лихтщайнер, Ругани, Киелини, Асамоа, Пянич (80 - Матюиди), Кедира, Бернардески (62 - Дибала), Куадрадо (72 - Коста), Манджукич, Игуаин