Най-скъпият футболист в историята на италианския хегемон Ювентус – Гонсало Игуаин, ще пропусне дербито с Наполи, твърди Sky Sport Italia.


Според информациите, в следващите няколко часа аржентинският стрелец ще претърпи операция на лявата ръка, което ще го извади от гостуването на "Сан Паоло" в петък.

Игуаин не игра и при снощната победа с 3:0 над Кротоне, като мястото му на върха на атаката зае Марио Манджукич, а като крило действа Дъглас Коста. Предполагаше се, че Ел Пипита е получил почивка, но не е изключено и проблемите с ръката да са го изкарали от строя.

През този сезон Игуаин е вторият най-добър голмайстор на Юве в Серия "А" с 8 попадения, като пред него е единствено Пауло Дибала (10). Ювентус купи латиноса през лятото на 2016 г. именно от Наполи за рекордните за клуба 90 милиона евро.

Трансферът буквално разпали война на Ботуша и тифозите на южняците обявиха Игуаин за предател и го освиркваха бурно. Това обаче не му попречи да вкара четири гола на Наполи в четири мача срещу тях, като две от попаденията бяха именно на "Сан Паоло".

Сега дербито между двата отбора е много важно за шампионите, защото изостават на четири точки от възпитаниците на Маурицио Сари, които са лидери. Между тях се намира Интер.