Италианският хегемон Ювентус счупи пореден рекорд в Серия "А". Това стана при снощната победа с 1:0 над Наполи в голямото дербито от 15-ия кръг на калчото, играно на стадион "Сан Паоло".

Единственият гол в напечения сблъсък отбеляза Гонсало Игуаин, с което "бианконерите" се разписаха в 44-ти пореден мач в първенството на Ботуша, пише Opta. Освен това аржентинският стрелец се превръща в истински кошмар за бившия си отбор, срещу когото имат пет гола в пет мача в шампионата и за Купата на страната.

Също така, при снощния успех, Юве за първи път от 1997 г. не допусна гол при гостуване на Наполи, а южняците имат само 3 загуби в последните си 45 срещи от Серия "А", две, от които, от торинци. "Доволни сме, защото никога не е лесно да спечелиш тук", заяви Джанлуиджи Буфон минути след края на дербито.

"Когато сме фокусирани, се превръщаме в солиден отбор, който може отново да повтори успехите си от последните години. Игуаин се намира в страхотна форма и знаем с каква болка игра. Тази саможертва означава много за нас", добави легендарният вратар.