Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума категорично е отказал да премине в италианския хегемон Ювентус, твърди Calciomercato.com.

"Бианконерите" проявяват интерес към 18-годишния страж още от лятото, като в негово лице виждат идеалния заместник на легендата Джанлуиджи Буфон, който ще играе максимум още един сезон.

Ръководството на шампионите се е свързало с Мино Райола, но получило отрицателен отговор, както от агента, така и от Донарума. Вчера се съобщи, че младокът иска да продължи кариерата си в ПСЖ или Реал Мадрид.

Милан ще търси поне 70 милиона евро за юношата си, което ще го превърне в най-скъпия вратар в историята на футбола. През лятото италианският национал подписа нов договор до 2021 г., но сега Райола твърди, че това е станало заради психически натиск от страна на "росонерите".

Именно заради това агентът настоява споразумението да бъде анулирано, но едва ли ще се стигне до подобна крайност, която ще е прецедент във футбола. Част от медиите на Ботуша пък обявиха, че в контракта на Донарума има клауза, според която откупната му цена е 50 млн. евро, при условие, че Милан не се класира в Шампионска лига.

Към днешна дата това изглежда невъзможно, защото съперникът на Лудогорец в Лига Европа заема 7-мо място в Серия "А".