Най-добрият вратар на планетата Джанлуиджи Буфон не изключи възможността да играе на Евро 2020.

Капитанът на Ювентус се отказа от националния отбор на Италия след отпадането от Швеция на бараж за класиране на предстоящото световно първенство, но изглежда още му се пази за "адзурите".

"След елиминирането, почувствах любов и подкрепа от всички страни. Хората разбраха, че никога не съм носил маска през кариерата си. Що се отнася до Евро 2020, в живота нищо не е изключено", заяви 39-годишният Буфон, след което беше попитан дали това е последният му сезон. "Докато съм полезен", беше краткият отговор на легендата, с което косвено потвърди информациите, че може да играе и следващата година.

Буфон, който беше избран от Gazzetta dello Sport за Мъж на годината, беше запитан и дали е възможно тази кампания Ювентус да спечели требъл. "Докато дишам, се надявам на това. Този отбор, в клуба, винаги се стреми към максимума. Миналият сезон се разви отлично до Кардиф", добави вратарят.

По време на получаването на наградата, Буфон беше изненадан от организаторите, след като на сцената се качи идолът му от детството Томас Н'Коно, а Икер Касияс го поздрави чрез видеосъобщение. Капитанът на Юве не пропусна да благодари на испанския страж и написа: "Както винаги, си ми приятел. Това, което каза, наистина ме докосна", написа Буфон в социалните мрежи.