Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия втори кръг на "А" група. Според него, Литекс е трябвало да спечели на "Герена" и заяви, че назначаването на Ради Здравков в треньорския щаб на Лудогорец е отличен ход на ръководството на клуба. Ето какво каза Майкъла.

Монтана – Ботев 6:0

"Явно играчите на Ботев не са искали този треньор. Но това не омаловажава отличната работа на Ферарио Спасов. Вратарят Михаил Иванов беше смешен. Пет от шестте гола са по негова вина. Топката трябваше да го удари в главата, за да не влезе във вратата. Наставникът на Ботев трябваше да го смени още след второто попадение. Великолепна победа за Монтана".

Левски – Литекс 2:2

"Равностоен мач с леко домакинско преимущество за Левски. Голът на Литекс, който съдиите не зачетоха, беше 1000% редовен. Не е нормално да има съдии на аутлиниите и да не видят, че топката влиза във вратата. Имаше и дузпа за Левски, която не беше отсъдена. Но да не плюем по реферите. Литекс игра 20 минути с човек повече и трябва да съжалява, че не спечели".

Черно море – Лудогорец 2:3

"Отново равностоен мач. Лудогорец традиционно играе трудно във Варна. Най-заслуженият резултат беше равният, но един автогол реши всичко. Назначаването на Ради Здравков в треньорския щаб на Лудогорец беше отличен ход. Това е супер специалист, доказан професионалист, който не влиза в схеми и интриги".

Локомотив Пловдив – Берое 1:2

"Берое е по-класният отбор, няма никакво съмнение в това. Не може без пари Локомотив Пловдив да оцелее. Управлението на феновете е най-грешният начин да излизане от кризата. Това го няма никъде по света и ще им е много трудно. Заслужена победа за Берое".

Пирин – Славия 0:3

"Славия е много непредсказуем отбор. Играят на контраатаки, винаги могат да те изненадат, възползват се от всякакви празни пространства. При 0:0 Пирин изпусна две 1000% положения да вкара гол. Тогава ставаше 2:0 и всичко приключваше. Но във футбола има една максима: "като не вкараш, ще ти вкарат". Така и стана. Пирин допусна много грешки в защита и трябва да се работи върху това. Липсата на опит и концентрацията пред гола изигра лоша шега на отбора. Славия имаше късмет".