Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия втори кръг на "А" група. Според него, Лудогорец заслужено е победил Левски и въпреки претенциите към реферите, той смята, че те са се справили отлично. Ето какво каза Майкъла.

Ботев (Пд) – Локомотив (Пд) 1:1

"Традиционно труден мач и за двата отбора. Това винаги е непредсказуемо дерби, независимо от моментното състояние на двата отбора. Сега ще имат един месец да говорят, че няма по-добър тим. Може би Ботев игра малко по-силно, създаде повече положения и трябва да съжалява, че не спечели срещата. Но така вълкът е сит и агнето е цяло".

Лудогорец – Левски 2:0

"Лудогорец е разлика у нас. Само Берое и Литекс могат да ги препънат и да им се противопоставят. Очаквам разградчани скоро отново да се върнат на 1-то място в "А" група. Всичко в клуба ще си дойде на мястото, въпреки отпадането от Милсами. Организацията е на високо ниво и в такъв случай нормализирането е неизбежно. Левски стоеше добре до 60-ата минута, когато падна първият гол. И вина за него носи вратаря, а не Боби Цонев, на когото после Йоргачевич му се скара. Сърбинът не си построи добре стената и да търси вината в себе си. След попадението всичко беше ясно и Лудогорец изпусна още няколко положения. Спортният момент – при засадата на Махдумов, това е 50/50, по преценка на съдията".

Славия – Черно море 0:1

"Както казвам винаги – когато дойде важен мач и Славия се дъни. Не мога да ги разбера. Фрапантна грешка в защитата и загуба. Славия се победи сам. В отбора да разберат, че всеки мач трябва да се раздават на 100%, за да постигнат нещо. Черно море изигра перфектен тактически мач и показа, че не е случаен тим. Варненци винаги играят добре в столицата. Срещата да послужи за урок на Славия".

Берое – Пирин 1:0

"Липсата на концентрация в защитата на Пирин им играе много лоша шега. Това реши мача. Берое е класен отбор, няма съмнения, даже след Лудогорец са най-добри у нас. Но опитните играчи в Пирин трябва да поведат младите. Това са Маркиньос, Бергонси. Трябва да разберат, че имат нужда от точки. Да, футбола е за удоволствие, но го носи, когато мачовете се печелят ".

Литекс – Монтана 2:1

"Нов страхотен гол на Асприля. Истински шедьовър, това момче показва класен футбол, прави разликата. Тази година Литекс може да постигне нещо голямо, ако оправи манталитета си. Иначе равностоен мач. Видя се, че и на 70 години Люпко Петрович е голям фактор. Съдийството в мача беше нормално".