Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия кръг на "А" група. Той обърна голямо внимание на треньорската смяна и скандалите в Лудогорец и не пропусна да похвали талантът на Левски Божидар Краев. Ето какво каза Майкъла:

Литекс – Пирин 1:0

"Пирин доказа, че няма късмет, но това го има в спорта. Асприля отново направи разликата за Литекс. Пълни глупости са твърденията, че треньорът на благоевградчани Неделчо Матушев е виновен. Да не би той да изпуска дузпи, да прави елементарни грешки в защита? Очаквах повече от Литекс. Не знам дали смяната на треньора беше добър вариант. При Люпко Петрович отборът играеше по-хубаво. Това е реалната истина".

Левски – Монтана 2:0

"Монтана уцели две греди и си помисли, че през второто полувреме мачът ще е лесен и ще спечели. Но не се получи така. Поздравления за Божидар Краев, който от три положения вкара два гола. Хубаво е, че в Левски залагат на млади български играчи, но да престанат да натякват, че това са юноши. Щом играят в първия отбор, значи са мъже. Това го има само в България – над 20-годишен футболист още да е юноша. Иначе Левски спечели напълно заслужено".

Ботев – Славия 0:1

"Всеки път коментираме, че Славия е най-непредвидливия отбор, но познахме, че ще спечелят. Този тим може да изненада всеки, но и да падне от всеки. Добра победа за самочувствието след загубата от Черно море и трагичната игра".

Лудогорец – Локомотив Пд 1:0

"Ераносян е много добър специалист. Трябва да му се даде шанс, защото заварва отбора в движение и нищо не е направено от него. Но Лудогорец вече ще върви нагоре. Чест прави на Ради Здравков, че подаде оставка, която не беше приета. Той е великолепен треньор, честен, почтен човек. Исках да го взема в ЦСКА, докато бях директор, но нещата не се получиха. Не знам дали ще могат да работят заедно с Ераносян, но ще е само от полза на Лудогорец, ако остане в клуба. Колкото до Бруно Рибейро – нека се разделят с достойнство. Стига с глупостите. Той доказа некадърността си и да си тръгне. Надцени се с изказването, че ще води играчи от Челси. За какво ги говори тези неща? Човек се доказва с труда си и резултатите. Така е във всяка професия. Рибейро е посредствен треньор, не знам откъде го намериха".

Берое – Черно море 1:1

"Отмененият гол на Берое е малко спорен. Но всеки може да има претенции и да говори каквото му изнася. Иначе се получи равностоен мач. През първото полувреме Берое игра добре. Безспорно тези два отбора, заедно с Литекс и изключваме Лудогорец, са лицето на футбола ни. Черно море има много сериозна контраатака. Берое трябва да съжалява, че не спечели".