Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия кръг на "А" група. Той заяви, че Локомотив Плодвив заслужено е победил Левски с 1:0 и нададна младите футболисти на "сините". Ето какво каза:

Пирин – Лудогорец 0:3

"Е, без коментар. Един играч на Лудогорец струва колкото целия отбор на Пирин. Веднага си пролича, че проблемите на разградчани бяха заради Бруно Рибейро. Едуард Ераносян вече показва треньорските си качества и отборът няма да има конкуренция. Жалко за Пирин. За пореден път детински грешки в защита и трябва да се вземат мерки".

Черно море – Монтана 1:0

"Добра победа за Черно море с хубава игра в равностоен мач. Излъга класен отбор като Монтана и показа, че ще е фактор през този сезон. Гостите изпуснаха две положения, с които можеха да стигнат поне до точка. Ако Монтана загуби и в следващия кръг (б.р. - домакинство на Локомотив Пловдив), ще е трето поредно поражение и от приятен и силен тим, ще затънат в посредственост, както повечето отбори".

Берое – Ботев 0:0

"Равностоен мач с чист отменен гол на Берое. Двата отбора си размениха надмощието в различни периоди от срещата, като старозагорци трябва да благодарят на Благой Макенджиев за спасяванията му. Ако не беше той, Берое щеше да загуби".

Славия – Литекс 0:0

"Това беше решаващ мач за Славия. От него отборът можеше да изплува от средняк до фаворит за челните места. За това имаше напрежение и добре, че "белите" не загубиха. Хубава точка за тях и се получи нормално и очаквано равенство".

Локомотив (Пд) – Левски 1:0

"Това е изненадата на кръга. Бях дал победа за Левски, но Локомотив игра добре и спечели напълно заслужено. Младите футболисти на "сините" се изпуснаха нервите и отборът трябваше да получи още два червени картона. Държаха се невъзпитано, като гамени. Това не е нормално и задължително трябва да се престане с тази практика. Къде в Европа сте виждали така да се бутат съдия и да се оспорват решенията му? Щом така е отсъдил, това е. Много важна победа за Локомотив, която е първа за сезона и ще възвърне самочувствието на тима".