Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла заяви, че евентуално сливане между "червените" и Литекс ще е смешно и срамно.

Както е известно, тази идея отново се зароди в главата на Гриша Ганчев, който иска възможно най-бързо да върне "армейците" в "А" група. За целта бизнесменът вече проведе среща с ветераните на клуба, очаква се скоро да се види и с феновете на отбора.

Майкъла обаче е категорично против сливане между ЦСКА и Литекс. "Това не е добра идея. Може да е добре за бизнеса на Гриша Ганчев, но не и за ЦСКА. Всяко обединение ще е смешно. За мен оздравяването е най-правилното решение. Иначе какво? ЦСКА-Литекс ли ще се казва отборът. Това ще е най-ниското ниво на управление на ЦСКА. Всяко обединение ще е срам, това няма да е ЦСКА", отсече Майкъла пред Gol.bg.

Той коментира и назначаването на постоянен синдик на "Българска армия". Това е адвокат Дора Милева, която прие да стъпи в длъжност, след като Софийски градски съд я избра за поста. "Това е добра новина", смята легендарният защитник.

"Но нека да извади всички задължения и кой е виновен за сегашното дередже. Обществеността да види за какво става въпрос. Не знам защо до момента никой не е посмял да направи това. Пролетта трябваше да се платят 600 хиляди лева за лиценз, но никой не го направи. Най-глупавото решение бе да отидем във "В" група. Взеха го Томов, Манджуков, Георгиев. Хората по 400 млн. евро задължения имат и знаят какво да правят", каза още Илиев.

Накрая Майкъла се изсмя на рекорда, който ЦСКА гони. Преди дни беше пресметнато, че "червените" се нуждаят от 16 гола в последните си 3 мача за 2015 г., за да успее да достигне кота 100 за един полусезон.

"Боже господи... Какво постижение във "В" група. Срамно е, че сме там. Едвам бием Варвара с 2:0... Такова чудо не бях виждал. Радваме се, че побеждаваме аматьори", възмути се Илиев.