Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста". В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на Георги Илиев-Майкъла.

Легендата на ЦСКА коментира мачовете от изминалия кръг на "А" група и заяви, че това не е бил Левски от последните мачове. Той добави още, че късметът вече отива при Лудогорец, отправи апел към феновете на Славия да помогнат финансово на клуба като си купуват билети и се възмути как някои футболисти от елита си позволяват да бутат съдиите. Ето какво каза:

Локомотив (Пд) – Монтана 1:0

"Локомотив спечели със спорен гол. С Емил Велев, Монтана се вдъхнови, не че Ферарио Спасов е лош треньор, но там имаха някакви търкания. Гостите обаче играха добре, мачът беше равностоен. Съдиите обаче скачаха на съдията, това е голям проблем, има го само в България. Защо им се позволява такова нещо? Позволяват им да правят каквото си поискат. Като цяло, добра победа за Локомотив, който е по-стойностният отбор".

Славия – Лудогорец 0:1

"Добра игра в безобразно време. Имаше много силен вятър, не знам защо тези мачове въобще се състоят при такива условия. Нямаше футбол заради вятъра. Като футболисти Лудогорец превъзхождат Славия, но не и като игра. Гостите спечелиха със спорна дузпа, според мен по-скоро нямаше, отколкото да има. Тук нямаше синхрон между главния съдия и помощниците му. Ощетиха Славия, макар че Лудогорец имаше и други добри положения. И домакините имаха своите шансове, но си пролича класата на Владо Стоянов. Той е лидер, трябва да е капитан. Искам да отправя и един апел към феновете на Славия – клубът финансово не е добре, така се говори, нека да ходят по мачовете, да купуват билети, за да помогнат".

Берое – Литекс 3:3

"Страхотен мач, страхотни голове, мач за публиката. Но и двата отбора показаха много слабости в защита и за това срещата беше толкова резултатна. Хубав футбол, равностоен двубой. Берое и Литекс показаха, че заслужено са в челните места. Лошото е, че 90% от хубавото дойде от чужденците, което не е добре. Крайно време е да въведат правилото за 5 български играчи на един отбор на терена. Съдийството беше добро, но и тук отношението на състезателите към реферите бе лошо".

Черно море – Ботев 1:2

"Много силен дебют за Николай Костов. Ботев излъга Черно море. Пловдивчани за пореден път показаха, че са много силни на контраатаки. Тази загуба трябва да е като обица на ухото за варненци. Трябва всеки мач, по 90 минути, да се раздават на 120%, за да печелят. Не са някакъв гранд да могат да си позволят отпускане".

Пирин – Левски 1:0

"Изненадата на кръга. Левски си помисли, че е шампион. Така беше в "шампионския" мач със Славия, така бяха финалите за Купата на България с Берое и Черно море. Ако не играеш 95 минути на максимални усилия, няма как да спечелиш. Това не беше Левски от другите мачове, без труд не става. Пирин можеше и с 2:0 да спечели. "Сините" помогнаха на Лудогорец. С тази загуба късметът и щастието отново отиват в Разград".