Бизнесменът Васил Божков трудно ще построи нов стадион на ЦСКА, ако вземе властта на "Българска армия". Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Собственикът на "Нове холдинг" е гарантирал пред част от "армейските" фенове, че се заема с оздравяването на клуба, като в плановете му влиза и изграждане на ново, модерно съоръжение, което ще е с капацитет от 34 хиляди места и ще отговаря на всички съвременни изисквания на УЕФА.

"Това ще стане трудно. Изискват се много разрешителни за ремонти в Борисовата градина. Но не е скъпо. С около 30 милиона лева, може да се направи стадион бижу и сумата ще се възвърне за няколко години. Но трябва да се гарантира, че няма да се отреже нито едно дърво. Или ако се отрежат пет, да бъдат засадени сто", каза Майкъла.

"Дали ще дойде Васил Божков или ще остане Гриша Ганчев, няма голямо значение. И двамата са сериозни бизнесмени и могат да помогнат на ЦСКА. Но ако се прави стадион, защо да не се ремонтира и базата в Панчарево? От тях клубът ще изкарва около 5 милиона лева годишно и ще може почти да се самоиздържа, докато в момента изкарва усмивки. Трябва обаче и държавата да помогне и да няма нови спасители", добави Илиев.

"Важното е ЦСКА да излезе възможно най-бързо от сегашната ситуация. Защо беше отнет лиценза на клуба? Като имаше задължения към НАП, държавата да му беше блокирала всички сметки и да прибираше приходите, за да се погасяват! Така, че и управляващите носят вина за настоящото положение", смята бившият защитник.

Накрая той подкрепи идеята за създаване на Висша лига с участието на ЦСКА, Локомотив София и Литекс, но стига да има законен начин това да се случи. "Не може тези три отбора да не са в елита", завърши Майкъла.

Веселин Коларов, Gol.bg