Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

Този път ви предлагаме прогнозите на бившия нападател на Левски и Ботев Пловдив Петър Курдов, тъй като редовният ни анализатор Георги Илиев-Майкъла е в чужбина. Ето прогнозите на Курдов:

Левски – Лудогорец

"Ако Левски не победи, всички от "Герена" да си събират багажа и да си тръгват. Има нова трибуна, еуфория, стадионът ще е пълен. Има всички предпоставки за успех. Значи няма място за друго, освен за трите точки. Лудогорец е класа, но на стадиона на Левски всички трябва да бъдат побеждавани. Меди Бурабия няма да играе за домакините, но това няма абсолютно никакво значение. Някои хора се опитват да го изкарат много важен футболист, но е абсолютно незабележим и посредствен".

Прогноза: 1

Локомотив (Пд) – Ботев (Пд)

"Като пловдивчанин мога да кажа, че в Локомотив са наточили зъбите да спечелят. Там градят и правят нещо, докато в Ботев в момента само се руши. Няма дерби, което да се знае как ще завърши. По мое време тези мачове можехме да ги играем и без треньор. Излизаш на терена и само като чуеш как феновете пеят, целият настръхваш. Все пак давам предимство на Локомотив".

Прогноза: 1

Черно море – Славия

"Твърда единица, освен ако не стане някакъв позор. У нас има много отбори, които не играят за нищо и имам съмнения, че... знаете какво. Не визирам тези два тима. Във Варна ще е интересно, но смятам, че домакините са по-класният отбор и ще спечелят".

Прогноза: 1

Пирин – Берое

"И тук виждам твърда единица. В Берое имат някакъв проблем, което ясно се видя на "Българска армия". Футболистите сега ще са сломени, няма да имат мотивация. Старозагорци имат шансове за Лига Европа, както и много отбори. Но какво ще правят там? Ще се разхождат ли?".

Прогноза: 1