Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла се пошегува, че в последния кръг на "А" група ни очаква политически мач, като в миналия кръг това е била срещата Лудогорец – Берое (0:2). Той каза още, че в Левски са луди да правят треньорска смяна два кръга преди края на първенството Ето прогнозите на бившия защитник:

Ботев – Лудогорец

"В последния кръг Лудогорец пусна резервния си състав, което е похвално. Отборът вече е шампион и титулярите заслужават почивка, докато има футболисти, които са зажаднели за доказване. Мачът с Берое мина по политическа линия (смее се), за да могат старозагорци да играят в Лига Европа. Освен това моят добър приятел Кирил Домусчиев направи много хитър ход, защото по този начин се осигури победа над Берое през следващия сезон. Това в рамките на шегата, разбира се. Прогнозата ми за този двубой е равенство или победа за Лудогорец".

Прогноза: Х

Берое – Левски

"Тук ни очаква още един политически мач (смее се). И двата отбора вече са в Европа и ще играят за футбола. В миналия кръг Славия традиционно победи Левски. С тази организация, с този бюджет "сините" трябва да показват много повече. Просто нямам думи какво се случва там. За мен беше лудост да смениш треньора два кръга преди края на първенството. Люпко Петрович е много голям професионалист, доказан специалист, но...".

Прогноза: 1

Славия – Монтана

"Много тежък мач за Славия. Отборът се нуждае само и единствено от победа, за да играе в Лига Европа. Но Монтана загуби финала за Купата на България от страх, въпреки че игра добре и сега ще се опита да се реваншира. Славия играе по-силно като гост, редува добри със слаби резултати. И това не се дължи на отборното представяне, а на индивидуалните грешки на младите защитници, които са се помислили за големи звезди. Славия трябва да играе на 120%, за да спечели и да не забравя, че Лига Европа може да е голям проблем".

Прогноза: 1

Пирин – Локомотив (Пд)

"Локомотив още има шансове за евротурнирите, но трябва да чака Славия да се издъни. Да чака... Пирин вече се спаси от изпадане и ще играе много освободено, убеден съм в това. Сигурен съм, че домакините няма да влязат и в никакви уговорки и ще спрат пловдичани за 4-то място".

Прогноза: Х