Славия и Берое постигнаха много добри турнири резултати в първите си мачове в Лига Европа и имат реален шанс да се класират за следващия етап на турнира. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Белите" вчера се завърнаха на международната сцена след 20-годишно отсъствие с 1:0 над полския Заглембе. Старозарогци пък направиха 0:0 при домакинството си на босненския Радник Биелина, но шансовете за реванша остават.

"Страхотна победа за Славия. Отборът не показа голяма класа, но тактически се представи на високо ниво. Отново се видя, че футболът ни е много изостанал и трябва да започне да се оправя от юношите. Заглембе е обикновен полски отбор, не е от грандовете".

"Колкото до Берое – добра игра на нов отбор, с нов треньор и намален бюджет. Тимът се представи прилично, но не успя да вкара. Смятам, че и Славия и Берое имат отлично шансове да се класират напред. 1:0 е перфектен резултат. Аз като бях футболист, с ЦСКА редовно печелехме така и после продължавахме. 0:0 също е добър резултат, защото ако поведеш при гостуването си, вече имаш голямо предимство", заяви Майкъла.