Анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла коментира драмите с базите на ЦСКА.

Както е известно, Васил Божков и Гриша Ганчев настояват да получат стадион "Българска армия" и Панчарево, а решаващата дума по казуса ще има спортният министър Красен Кралев. Точно заради това бившият защитник заяви, че държавата ще реши бъдещето на клуба.

"Нямам предпочитания кой от двамата ще вземе ЦСКА. Те са много сериозни бизнесмени и който плаща, той да дава акъл. В Банкя имаме една поговорка: "Когато двама мъже си мерят пи*ките, ти не си давай д*пето". Да оставим двамата да се разберат в името на ЦСКА. Ясно е, че последната дума ще има спортният министър. Базите в момента са на автентичния клуб, който все още съществува", каза Майкъла, след което коментира новия ПФК ЦСКА – София, който преди носеше името Литекс.

"Това е световен прецедент, ЦСКА 2016. Юридически не съм запознат дали може да бъде върнат в "А" група, но щом две комисии са гласували "за" не би трябвало да има проблеми, въпреки че е учудващо решение. Някои от големите фракции са против това, други го подкрепят. Но отново има хора, които преди година бяха твърдо против сливане, а сега са на друго мнение. Типично по български. За мен няма значение, важното е да има силен ЦСКА в елита. Нека феновете режат кой да подкрепят, но трябва да бъдат единни. ЦСКА е техен", добави Илиев.

Той каза още, че не е изненадан от заплахата на Левски да напусне първенството, ако новият ЦСКА бъде допуснат в шампионата. "Левски има право, очаквам и други клубове да скочат. Правиш дългове, после си сменяш името и готово. Все едно някой от нас да се прекръсти и каквито пари дължи – към НАП, кредити, институции, автоматично да отпаднат. Важното е ЦСКА да плати всичко към държавата, докато кредиторите ще пият една студена вода", завърши Майкъла.

Четете тук всички новини за случващото се в ЦСКА!