Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла заяви, че ЦСКА-София ще победи с поне два гола Славия на старта на Първа лига и добави, че Левски ще има сериозни проблеми при домакинството си на Монтана. Припомняме, че срещат а Берое – Лудогорец е отменена заради участието на разградчани в Шампионска лига. Ето всички прогнози на специалиста за мачовете от 1-ия кръг на новия сезон у нас.

Локомотив (ГО) – Нефтохимик

"Битка на новаци, които са в елита по случаен начин. Не съм добре запознат с качествата на двата отбора, но имат опитни футболисти и определено не рискуват с млади. Очаквам да се получи равностойна среща и дано развиват юноши, защото това е пътят. Пожелавам и в края на сезона да запазят мястото си в Първа лига".

Прогноза: Х

ЦСКА-София – Славия

"ЦСКА е силен отбор с добри треньори. Има и сериозен собственик в лицето на Гриша Ганчев. И искам да подчертая, че ЦСКА е един и това е той! В състава са останали няколко футболисти, които през миналия сезон спечелиха Купата. Ганчев имаше планове треньор да е Любо Пенев, но нямаше как да смени Христо Янев след знаменития успех. Славия е тим от предимно млади момчета и завърши много добре изминалата кампания. После игра в Лига Европа, но има сериозни проблеми в защита. Очаквам ЦСКА да спечели с поне два гола разлика".

Прогноза: 1

Ботев (Пд) – Локомотив (Пд)

"Голямото провинциално дерби ще се играе в курортен град. Това е срам! После говорим за развитие на футбола... Това са двата най-големи клуба след Левски и ЦСКА и ще играят в Бургас. Този сблъсък винаги е неясен и никой не може да даде точна прогноза за крайния му изход. Залагам на равенството".

Прогноза: Х

Дунав – Верея

"Дунав е единственият новак, който спечели промоция по честен начин. Верея се подсили със сериозни и опитни играчи. За тази среща също не мога да бъда категоричен, защото още не съм гледал мачове на двата тима. Но ще заложа на равенството".

Прогноза: Х

Левски – Монтана

"Левски ще има затруднения! Само 2-3 играчи на отбора са на ниво, другите никакви ги няма. "Сините" отпаднаха от Лига Европа заради Люпко Петрович. Сбърка тактиката, смените. Голям треньор, но в минало време, някога е бил такъв. Монтана вече е показвал, че не се страхува да играе на стадион "Георги Аспарухов" и през миналия сезон за втори път в последните години измъкна 0:0. Ще заложа на единица, но мачът може да е и равен".

Прогноза: 1

Пирин – Черно море

"Равностоен мач между два отбора, които вече са с нови треньори. Георги Иванов-Гонзо се е доказал като добър мотиватор, но почти целият състав е променен. Взе много чужденци, тимът най-вероятно не е сработен. Пирин пък запазя ядрото си, но въпреки това предполагам, че Черно море ще спечели".

Прогноза: