Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла заяви, че предстоящото завръщане на Наско Сираков на "Герена" е отличен ход за Левски, но неудомява защо напрекъснато се коментира бъдещето на Люпко Петрович. Ето какво каза Майкъла за изминалия кръг в Първа лига.

Монтана – Славия 1:2

"Славия постигна добра победа с късмет. Браво за показания характер. Защитата на Монтана игра безобразно! Как може да допусне два гола в последните минути? Да бяха лежали по терена, за да бавят времето. Това са елементарни неща. Навремето такива бранители като на Монтана ги наричахме "улични футболисти". Сега да си върнат заплатите и стари премии в кметството, което да ги даде за благотворителност. Това е махленски манталитет".

Берое – Пирин 1:0

"Време беше Берое да спечели. Това е победа за самочувствие, но в Стара Загора имат още много работа за вършене. Личи се, че много неща куцат в отбора. Пирин игра добре, но буквално беше излъган".

Дунав – Черно море 3:0
 

"Отличен мач за Дунав. Първият гол е изцяло по вина на Черно море. Дузпа, вратарят избива и никой не тича към топката да я изчисти. В същото време пък трима футболисти на Дунав се втурнаха към нея. Гостите очакваха, че ще излязат и ще спечелят на ходом. Пълна аматьорщина цари във футбола ни. Русенци са един от малкото добре подготвени отбори. Има тактическа дисциплина, колектив, всички играят на върха на възможностите си, което няма как да не носи победи. На мача имаше отлично съдийство".

Ботев – Нефтохимик 2:1

"Добра победа за самочувствие за Ботев. Получи се равностоен мач, но по-опитният отбор спечели. Очаква се скоро Николай Митов официално да стане треньор на Ботев, но феновете са против него. И какво са против? Който плаща, той поръчва музиката! Ако привържениците искат да имат глас, да дават пари! Тяхната работа е да купуват билети и да ходят по мачовете. Типична българска простотия".

ЦСКА – Локомотив (ГО)

"Новият треньор Едуард Йорданеску започна с трудна победа. Това е добър успех, който носи три точки, нищо повече. На румънеца трябва да му се даде време. Още не знае имената на играчите. Нека му се осигури спокойствие. Още се чудя защо Христо Янев не каза гласно, че това не беше неговият отбор от миналия сезон, а му изсипаха една камара нови футболисти. Сега се пише за завръщане на Емил Гъргоров, което ще е чудесно. ЦСКА се нуждае именно от такъв футболисти. Бадема е брашното за хляба на ЦСКА".

Левски – Верея 4:0

"Нормална победа за Левски. Изкарах обяд от този мач, защото се бях хванал на бас с президента на Верея. Казах му, че ще загубят най-малко два гола разлика. Но интересното в Левски е свързано с Наско Сираков. Доказан ръководител, който обаче се нуждае от сериозен бюджет, за да изгради качествен отбор. Шефовете на клуба да са наясно с това. Говори се и за завръщане на Станимир Стоилов, който няма какво да коментираме. Но тимът върви и не знам защо напрекъснато се коментира бъдещето на Люпко Петрович".

Локомотив (Пд) – Лудогорец 2:2

"Локомотив Пловдив е доказал, че играе силно срещу Лудогорец. За разградчани обаче този мач беше между другото. Футболистите знаят къде са големите пари и чакат гостуването на Базел в Шампионска лига. От тази среща ще се изкарат 3 милиона евро. Локомотив пък е силен отбор, който може да се бори за тройката".