Френският гранд ПСЖ е сред петте най-добри отбора в света, но няма да успее да победи Лудогорец в София. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Тази вечер разградчани посрещат "принцовете" на стадион "Васил Левски" в мач от 2-ия кръг на група "А" на Шампионска лига, а мачът започва от 21.45 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.

"Лудогорец показа, че знае как да играе срещу големите", заяви Майкъла пред нашата медия. "Футболистите имат самочувствие, опит и разградчани ще измъкнат минимум равенство. При повече късмет могат и да спечелят", добави бившият защитник.

Той коментира и колебливите резултати на ПСЖ в Лига 1, където в последния кръг богаташите загубиха с 0:2 от Тулуза. "Това е отбор от Топ 5 на света, който хвърли над 500 милиона евро за трансфери през последните години. Проблемът им е, че след напускането на Златан Ибрахимович нямат лидер. Не може да се говори за криза, през лятото имаше много промени, нов треньор и скоро всичко в ПСЖ ще потръгне", смята Майкъла.

В кариерата си Илиев е играл срещу много европейски грандове с екипа на ЦСКА и е постигал исторически победи. Запитан на въпрос дали може да посъветва защитата на Лудогорец за битката с Единсон Кавани, Анхел Ди Мария и Лукас Моура, той отговори: "Това са футболисти с два крака, не с четири, така че няма проблеми. Важното е да имаш самочувствие, вяра и мечта. Но мечтата трябва да е голяма, а не как да отидеш на дискотека".

"Играчите на Лудогорец не отстъпват по нищо на тези на ПСЖ. Просто техните състезатели са имали късмета да се озоват в толкова голям клуб", завърши Майкъла.