Анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла одобри решението на Ивайло Петев да напусне националния отбор, за да продължи кариерата си в Динамо Загреб.

Както е известно, спецът получи трета оферта през кариерата си от хърватския гранд и този път реши да я приеме. "Всички плюха по Петев, но решението му е добро. В България е пълно с президенти на клубове, които са супер специалисти", заяви в ироничен тон Майкъла пред нашата медия. "Решението на БФС да пусне Петев също заслужава адмирации. В Хърватия той ще може да се развива. Желая му успех", добави Илиев.

Той каза още, че спряганият за нов селекционер на България – Петър Хубчев, е чудесен избор. "Той е немски възпитаник и постигна големи успехи в Берое. Ще се справи на поста, но проблемът е, че няма голям материал. И това е заради слабите школи на клубовете ни, които не произвеждат продукт. Желая успех и на него", каза още Майкъла.

Накрая той добави, че не е никакъв проблем, че Петев вече е изпратил повиквателни за квалификациите с Франция и Швеция, защото Хубчев може да прави промени. "И на футболистите, на които се разчита, винаги са едни и същи. Изборът е минимален", завърши Майкъла.