Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла заяви, че ЦСКА-София ще постигне първа победа като гост и заяи, че Левски ще победи Дунав Русе на стадион "Георги Аспарухов" с два гола разлика. Ето прогнозите му за предстоящите срещи от първенството:

Локомотив (Пд) – Пирин

"Безспорно Локомотив е по-класният отбор. Имат и футболист, който умее да прави разликата във всеки един мач – Мартин Камбуров. Пловдивчани доказаха, че са силни и в Бургас, където не се играе лесно, но спечелиха в последния кръг (б.р. - 2:1 над Нефтохимик). Пирин не е за подценяване, има млад състав, но ще загуби".

Прогноза: 1

Монтана – Локомотив (ГО)

"Това е дерби на изпадащите и много важен мач за двата отбора. Монтана определено не е във форма от началото на сезона и не знам на какво се дължат проблемите му. Горна Оряховица направиха много добър ход с назначаването на Иван Колев. В отбора има и опитни футболисти, които със сигурност ще помогнат. Очаквам сблъсъкът да завърши без победител".

Прогноза: Х

Ботев – ЦСКА

"Още преди казах, че Ботев ще играе по-добре без собственици и думите ми се потвърждават. Отборът се съживи, играе хубав футбол. Спокойно мога да кажа, че пловдивчани са възродени. ЦСКА обаче е по-класният отбор и е време да постигне първа победа през сезона като гост. В последния кръг (б.р. - 4:0 над Берое) "червените" показаха добра игра и трябва да запазят формата си до 15 октомври, когато е двубоят с Левски".

Прогноза: 2

Славия – Верея

"Време е младият отбор на Славия да започне да показва постоянство и да спре да редува слаби и силни мачове. Видя се, че Верея ще е домакински отбор и едва ли ще успее да измъкне нещо в София. Но домакините трябва да спрат с индивидуалните грешки, особено в защита, и ще печелят много повече точки".

Прогноза: 1

Левски – Дунав

"Левски ще спечели с два гола разлика. "Сините" не играят най-хубавия футбол, но трупат победи и точки, което е много важно. В предния кръг Ботев излъга Дунав заради грешни тактически решения на русенци. Там трябва напрекъснато да работят на 120%, за да имат добри резултати, но едва отборът ще се бори за спасението си, благодарение на отличния старт на сезона".

Прогноза: 1

Лудогорец – Нефтохимик

"С класата си Лудогорец не е отбор за нашето първенство. Единственият въпрос е с колко разградчани ще победят Нефтохимик. Не успях да гледам мача с ПСЖ, защото по това време бях в Барселона, но видях репортаж. Време е Владислав Стоянов и Козмин Моци да влязат в час и да спрат да живеят на стари лаври, защото в големите мачове нямаш право на грешка".

Прогноза: 1

Берое – Черно море

"Това е най-равностойният мач от кръга. През последните години Берое играе много трудно срещу Черно море и в момента старозагорци не се намират в добра форма. Очаквам да се получи здрав мач, в който няма да има победител".

Прогноза: Х