Младежкият национален отбор ще вземе поне точка при днешното си домакинство на Дания в квалификация за Евро 2017. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Лъвовете" ще гонят задължителна победа в Стара Загора, за да запазят шансове за 2-то място, което дава право на участие на бараж. В момента то се заема от Румъния, чийто отбор има 2 т. повече от нас, но в последния кръг посрещаме северните съседи в директен двубой за заветната позиция. "Червения динамит" пък вече си осигури участие на шампионата на Стария континент.

"Бием ги и се класираме, в най-лошия случай равенство. После трябва да издигнем паметник, да дадем медал на Тони Здравков", каза Майкъла пред нашата медия. "Дания е много сериозен съперник и традиционно играем трудно срещу скандинавски отбори. Това е така, защото те тичат по 95 минути и дори да падат с 0:3, продължават да дават 100% от себе си", каза още Майкъла.

"Да не забравяме, че вече имаме осем души от ЦСКА. Да, те дойдоха от Литекс, но на "Армията" ще придобият манталитет на победител. В Ловеч бяха свикнали на една главна улица и на един покрит мост, докато в София има светофари, "Александър Невски" и т.н. и вече трябва да са се адаптирали към големия град", добави къде на майтап, къде на истина Майкъла.

На въпрос няма ли многото кадрови проблеми да попречат на Тони Здравков, той отговори: "Няма да се отразят. Аут е Чунчуков, който има две минути игра от началото на сезона и Стефан Велков, който е малко по-бърз от Баба Меца. 80% от допуснатите голове на Славия са по негова вина. Единствено Георги Йомов ще липсва", завърши Илиев.