Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Майкъла заяви, че ЦСКА-София ще победи Левски с поне два гола разлика и призова феновете да не създават напрежение, а да подкрепят отборите си от трибуните. Ето прогнозите му за предстоящите срещи от първенството:

Черно море – Верея

"В Черно море има отлична организация при Георги Иванов. Очаквам Верея да създаде известни проблеми на варненци. Гостите имат млад отбор и треньор, нещата в клуба вървят добре, но Черно море е по-класният състав и всичко друго освен победа, ще е провал. В клуба се правят сериозни инвестиции и очаквам още през следващия сезон отборът да бъде сериозен фактор в първенството".

Прогноза: 1

Пирин – Лудогорец

"Лудогорец трябва да ги извадим от тази рубрика. С класа над всички са. Техният мач е с Арсенал, докато гостуването в Благоевград е лека стъпка към него. Трябва да внимават да не получат контузии. Има минимален шанс Пирин да измъкне равен. Но за целта разградчани не трябва да имат ден, нищо да не им върви и да не се напрягат, докато на "орлите" всичко да им се получава. Това обаче едва ли ще се случи".

Прогноза: 2

ЦСКА – Левски

"Вече казах – победа за ЦСКА с два гола разлика! Ако не – да връщаме Стойчо Младенов. Това в рамките на шегата, разбира се. Очаквам хубав мач и добра игра за ЦСКА. По мое време това бяха дербита за Левски, а за нас най-обикновени мачове. Утрешната среща е сериозен тест за Едуард Йорданеску, който разполага с добри футболисти. Но трябва да пусне в игра Борис Галчев. Това е единственият лидер в състава, той води отбора. Не беше прав да коментира разни неща пред медиите, но се извини, изтърпя наказание и си взе поука. На "Армията" всички трябва да слушат Гриша Ганчев, той дава парите и той поръчва музиката. Ганчев е като Цецка Цачева – и двамата са президенти (смее се). За добро или лошо, това е положението. Левски има по-обигран състав и Люпко Петрович, който знае отлично как да подреди играчите си за подобни битки. Да не забравяме, че именно той беше треньор на Литекс на скандалния мач на "Герена" и да не припомним какво говори тогава, че ще му настръхнат косите".

Прогноза: 1

Нефтохимик – Славия

"Ще се получи равностоен мач. Славия играе на приливи и отливи, но концепцията на Александър Тарханов се получава. На отбора му е нужно по-голямо самочувствие и вяра в силите си. И да престанат с оправданието, че имат млади играчи. Щом да на терена, значи са професионалисти. Кметът на Бургас Димитър Николов прави адски много за Нефтохимик, прави чудеса за клуба и е време футболистите и треньорите да започнат да му се отплащат".

Прогноза: Х

Берое – Ботев

"Тракийско дерби! Тези мачове винаги са много интересни, въпреки че Ботев играе трудно срещу Берое. Старозагорци подписаха с Емил Гъргоров, което е голям удар. Бадема е страхотен футболист, който си знае цената и възможностите. Той е 40% от всеки отбор, където играе. Ботев пък се съживи, вместо да бъде полуумрял и за пореден път се видя, че там не могат да търпят софиянци".

Прогноза: Х

Дунав – Монтана

"Всичко, освен победа, ще е пагубно за Дунав и отборът ще започне да върви само надолу. В Русе трябва да работят много, за да задържат нивото, което показват до момента и да не допускат повече загуби, като тази от Ботев. Монтана пък определено се представя под очакванията от началото на сезона".

Прогноза: 1

Локомотив (ГО) – Локомотив (Пд)

"Ясно се видя, че футболистите на Локо (ГО) не са искали треньора Ангел Червенков. Беше уволнен, на негово място дойде Иван Колеви отборът веднага тръгна нагоре. Това е меко казано позорно и го има само в България. Домакини на мача са Горна Оряховица, но мачът ще се играе на стадиона на Локомотив Пловдив. Това е смешно, но Мартин Камбуров и компания ще се радват на сериозна подкрепа".

Прогноза: Х