Българският хегемон Лудогорец претърпя унизителната загуба с 0:6 от Арсенал в Шампионска лига заради грешна тактика на спортно-техническото ръководство. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според него Георги Дерменджиев е допуснал фатална грешка с атакуващия стил, който избра за двубоя на стадион "Емиретс" в Лондон. По думите му, разградчани са трябвали да заложат на контри, което е щяло да им даде по-големи шансове срещу именития съперник.

Галерия


"Лудогорец има бързи и технични играчи за такъв стил игра. Броих всички положения за Арсенал, без тези, които не бяха чисти и резултатът можеше да е 11:0. Треньорът носи вина за тежката загуба. За срещата в София ще си е взел поука, след като вече ги опънаха", добави Майкъла.

Той разкритикува и представянето на тримата българи в състава на "орлите" – Владислав Стоянов, Йордан Минев и Светослав Дяков. "Не ми е приятно да го кажа, но те вече нямат класата за този отбор. Личи си, че чужденците са доста по-добри и в Разград вече трябва да се замислят за техни заместници", добави Майкъла.