Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че "червените" ще постигнат първа победа през сезона като гост при днешната си визита на Монтана в Ловеч и добави, че Локомотив Горна Оряховица ще се чувства като Лудогорец в Лондон при гостуването си в Разград. Ето какво каза Майкъла за мачовете от предстоящия кръг в Първа професионална лига:

Локомотив (Пд) – Дунав

"Футболистите на Локомотив Пловдив искаха нов треньор и постигнаха целта си. Този филм го гледахме многократно от началото на сезона в Първа лига. Но в клуба трябва да се надяват Крушарски да не си тръгне, че тогава ще стане страшно. Колкото до мача – очаквам домакините да спечелят, защото имат по-класни играчи, а Дунав вече тръгна надолу".

Прогноза: 1

Монтана – ЦСКА

"ЦСКА ще постигне първа победа като гост. Сега е моментът това да се случи. Още не ни броят за живи, но това ще се промени с успехи, които носят самочувствие и респектират противниците. ЦСКА продължава да няма централен нападател и Стойчо Стоилов търси такъв. Сигурен съм, че през зимата ще доведе изявен голаджия".

Прогноза: 2

Ботев – Черно море

"Тежък мач и за двата отбора. Ботев се представя добре, но Черно море умее да печели точки като гост. Варненци са сериозен отбор, който знае как да играе в подобни срещи. Очаквам срещата да е интригуваща и да завърши наравно".

Прогноза: Х

Левски – Берое

"Колкото и да отрича, знам, че Любо Пенев е водил разговори с Берое. Имам информатори в Стара Загора, които ми го потвърдиха. Но дали ще се разберат за договор, вече те си знаят. Очаквам Берое да загуби в София. Защитата е безобразна. Да, при Пламен Липенски може да е по-добре, но "целта вече е постигната" – футболистите изгониха треньора".

Прогноза: 1

Лудогорец – Локомотив (ГО)

"След 0:6 Лудогорец трябва да покаже на какво е способен срещу "силния отбор" на Локомотив Горна Оряховица. Гостите ще се чувстват в Разград, така както Лудогорец се чувстваше в Лондон. Мачът е твърда единица, въпросът е с колко домакините ще спечелят. В България няма кой да се мери с тях".

Прогноза: 1

Славия – Пирин

"Много тежък мач за Славия. Пирин играе много успешно срещу "белите". На "Овча купел" да престанат с оправданията за млади футболисти. Има можещи и неможещи. Според мен гостите ще играят пробрани в защита, ще разчитат на контри и ще успеят да откраднат точка от София".

Прогноза: 1

Верея – Нефтохимик

"Двата отбора имат млади треньори, които са минали през ЦСКА. Очаквам Нефтохимик да започне с по-добрите игри след успеха над Славия, който дойде с голяма доза късмет. Срещата е много важна за двата отбора, те са основни конкуренти в битката за оцеляване. Напрежението ще вземе връх и едва ли ще има победител".

Прогноза: 1