Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че временният треньор на Левски Елин Топузаков не става за тази позиция и добави, че ЦСКА задължително трябва да победи Локомотив Пловдив у дома, за да не продължи да бъде "донор на точки". Ето какво каза Майкъла за мачовете от предстоящия кръг в Първа професионална лига:

Локомотив (ГО) – Славия

"Смешно е да има мач с такъв начален час. Ще отидат 38 души да го гледат. Иначе срещата ще е тежка и за двата отбора. С Иван Колев Локомотив играе по-добре, има качествени футболисти, но Славия се намира в по-добра позиция в първенството. "Белите" се представят силно като гости. Залагам на равенство".

Прогноза: Х

Дунав – Лудогорец

"Дунав е домакин на Лудогорец в Разград... Типично българска простотия. Разград да не е станал квартал на Русе? Мачът е сигурна двойка, няма какво да се коментира. Русе ще падне от кварталния си отбор".

Прогноза: 2

ЦСКА – Локомотив (Пд)

"ЦСКА вече не трябва да е донор на точки. Лошото е, че на стадиона няма да има публика, а тя е 60% от силата на "червените". Това ще направи двубоя по-равностоен, но ЦСКА трябва да спечели. Не можем да си позволим лукса да губим точки на "Българска армия". Едуард Ераносян се върна в Локомотив. Той е доказан специалист. Там е и Христо Колев-Бащата. Да вземат и една майка и са готови".

Прогноза: 1

Берое – Монтана

"Ферарио Спасов е много сериозен треньор. Доказано име и коректен човек. Това си личи само от интервютата му. Още не е запознат с отбора, което е известен проблем. И двата отбора не са много добри в момента, но очаквам Берое да вземе своето".

Прогноза: 1

Ботев – Левски

"Това е интригуващ мач за Ботев. И двата отбора загубиха от Черно море с еднакъв резултат (2:3). Но с Елин Топузаков Левски е без лице. Люпко Петрович е доказан специалист и това се видя веднага след напускането му. Разликата е очевидна – Топузаков е роден цял живот да бъде помощник. Само като ги сравнявах с Георги Иванов като стояха един до друг, си личепе... Георги Иванов е мъжкар, роден победител. Очаквам мачът да завърши наравно".

Прогноза: Х

Черно море – Нефтохимик

"Черно море ще спечели мача, но няма да е никак лесно. Нефтохимик е отбор, който се затваря много добре и гони точка във всеки мач, за да се спаси. Бургазлии паднаха с 0:3 от Ботев за Купата на България, но те са отписали този турнир. Тяхната цел е да запазят мястото си в Първа лига, но сега ще загубят".

Прогноза: 1

Пирин – Верея

"Играчите и феновете на Пирин се опитват да изгонят Стефан Генов. В Благоевград е като при пловдивските отбори – трябва им местен човек. Но Генов е много добър специалист, доказал се. Проблемът му е, че не го искат там. Сигурен, че футболистите го бойкотират. По време на загубата от Славия това си пролича от километри. Пирин е по-добрият отбор от Верея и смятам, че ще спечели".

Прогноза: 1