Прогнози на Ангел Червенков за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Нефтохимик - Ботев Пд
Домакините са опрени до стената и последните им резултати показват, че не могат да излязат от тежката криза. Ботев също не се намира в най-добрата си форма, отборът има само една победа от 6 мача, което не е задоволително. В последния си мач биха повече с късмет и съдийска помощ, не са добри гости. Очаквам интересен мач с много напрежение. Гостите имат класата да победят, но според мен Нефтохимик ще дадат всичко, за да победят.
Прогноза: 1Х

Славия - Монтана
Мач, който е непредвидим. Двата отбора се познават много добре, а и напоследък редуват много неубедително представяне. Очаквам Славия да играе атакуващо и да търси по-настоятелно успеха, все пак "белите" са и домакини в тази среща. Монтана има много проблеми и едва ли ще се отвори и ще тръгне в атака.
Прогноза: 1Х

Верея - Левски
Верея беше като боксова круша в първия мач в София. С оглед по-голямата класа на гостите очаквам Левски да е отборът, който да държи контрола в мача. Смятам, че срещата ще е една битка, в която едва ли ще има много голови ситуации. Верея успя да вземе доста точки, но не убеждава с класа.
Прогноза: Х2

Лудогорец - Локомотив Пд
Всичко в този мач зависи единствено от това по какъв начин ще подходи Лудогорец. Срещата може да се реши в полза на домакините много лесно, ако играят сериозно, със същата бързина и ефективност като мача с ПСЖ. Локомотив е тим с опитни и класни играчи, които се намират в страхотна форма. Точно затова единицата за Лудогорец не е 100% сигурна. Дори и да има ротации в състава на шампионите, те си остават фаворит за успех в мача.
Прогноза: 1Х

Локомотив ГО - ЦСКА - София
Локомотив ще има огромна подкрепа на собствения си стадион. Присъствието и на доста фенове ще даде на играчите психологическо предимство. Това е първи мач в елита в Горна Оряховица от повече от 20 години и това е голямо събитие за града, вярвам, че този ден ще бъде по-специален за всички хора. Не изключвам да има изненади, защото ЦСКА-София има доста проблеми като гост, не се представя убедително и въпреки че има съвсем леко подобрение във формата, не значи, че ги чака лесно гостуване. Очаквам хубав и интересен мач.
Прогноза: 1Х2

Пирин - Берое 
Пирин се стабилизира и играе добре като домакин. Берое пък има класата да бие като гост, но пък тимът се лъкатуши и в играта, и в резултатите. Няма да е най-красивият мач, който зрителите ще видят. По-скоро очаквам домакините да тръгнат в атака от първата минута и да търсят бърз гол. Ако го вкарат, на Берое ще му бъде много в това гостуване. Ферарио Спасов е от треньорите, които винаги имат какво да покажат и да изненадат. Убеден съм, че ще конструира играта на отбора си така, че да успее да вземе точка или три.
Прогноза: 1Х

Черно море - Дунав
Това ще е мач, в който ще има много физически единоборства и тактическо надлъгване. Няма да има много футболни моменти. Не очаквам и много голове. Дунав е колеблив гост, а домакините трудно бъркат като домакини, макар и мачът да е в Каварна.
Прогноза: 1Х