Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че "червените" и Левски няма да имат проблеми да спечелят мачовете си от 20-ия кръг на Първа лига. Той все пак подчерта, че "сините" играят трудно в Благоевград, но ако искат да гонят високи цели, трябва да победят Пирин. Ето прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг:

Дунав – Берое

"Това ще е много равностоен мач. Дунав играе добре, проведе отлична подготовка. Този двубой е много важен, от него зависи как ще потръгне пролетта на отбора. Но и Берое е силен тим. Ферарио Спасов проведе подготовката, което е много важно, беше направена силна селекция. Очаквам да поделят точките".

Прогноза: Х

Нефтохимик – Монтана

"Директна битка за оцеляване. Нефтохимик вече няма право на извинение. Бяха привлечени силни играчи, Христо Янев проведе подготовката. Крайно време е отборът да се отплати на кмета и спонсорите за финансирането. Бургазлии имат една от най-добрите бази в България и вече не могат да грешат".

Прогноза: 1

Пирин – Левски

"Пирин няма с какво да изненада Левски. Милен Радуканов трябва да се доказва, побеждавал е "сините", които традиционно играят трудно в Благоевград. За това не изключвам и равенството, но ако на "Герена" имат високи амбиции, задължително трябва да печелят тези мачове. Очаквам така и да стане".

Прогноза: 2

Локомотив (ГО) – Ботев

"Тежък мач и за двата отбора. Локомотив играе силно в Горна Оряховица. Там се събират много фенове, които подкрепят любимците си. На хартия Ботев изглежда фаворит, но равенството ми се струва най-реалният резултат в този мач".

Прогноза: Х

Черно море – ЦСКА

"Това е интересен мач заради присъствието на Георги Иванов-Гонзо в Черно море. Но ЦСКА няма повод да се притеснява. Имаме всички предпоставки да спечелим. И двата отбора привлякоха много нови играчи и сега те трябва да покажат защо са били избрани. Дано не се окаже, че футболистите на "Армията" са взети само за трансферите".

Прогноза: 2

Славия – Лудогорец

"Георги Дерменджиев заяви, че ще пусне резерви заради реванша с Копенхаген в Лига Европа. Това не вярвам да повлияе по някакъв начин на представянето на разградчани. Те имат няколко равностойни отбора и играят успешно срещу Славия. Тази среща е шанс за младите състезатели на "белите" да се докоснат до истински футбол".

Прогноза: 2

Верея – Локомотив (Пд)

"Това е тракийско дерби. Локомотив трябва да търси задължителна победа на "Трейс Арена", ако иска да се бори за място в Топ 3. Ще е тежък мач за Верея, но старозагорци са силен отбор и очаквам да дадат отпор на гостите".

Прогноза: Х