Шампионът Лудогорец има шансове да елиминира Копенхаген от 1/16-финалите на Лига Европа въпреки вчерашната загуба с 1:2 на националния стадион "Васил Левски". Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

По думите му разградчани са изиграли една от най-слабите си срещи и причината за това е, че Джонатан Кафу и компания са влезли в сблъсъка без концентрация. "В турнирните мачове е много важно да си готов на 110% още от 1-ата секунда. Лудогорец можеше да загуби и с по-голям резултат", добави бившият защитник.

Галерия


Той заяви още един фактор за поражението на "орлите" – работата на треньорските щабове. "Копенхаген беше разузнали перфектно Лудогорец. Не позволи бързите двойни подавания, не остави никакво празно пространство. Битката по терена беше за всеки метър. Българският щаб пък не си беше свършил толкова добре работата. Залагаше се основно на центрирания, което е крайно нехарактерно. Освен това нашите играчи са високи 168 см, а техните са по 190 см и нагоре. Получи се хубав мач", каза още Майкъла.

"Без да блести Копенхаген спечели. Датчаните демонстрираха отлична организация и тактика. Лудогорец обаче има шансове за реванша. Не един път е показвал, че умее да играе отлично при гостуванията си в Европа", завърши Илиев.

Срещата в Дания ще се игра идния четвъртък от 22.05 часа българско време.