Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че Левски има нужда от харизматичен треньор, ако иска да прокопса. Той не изключи възможността "сините" да се издънят при утрешното си домакинство на Локомотив Горна Оряховица и очаква ЦСКА да победи Берое в Стара Загора. Ето прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Ботев – Дунав

"Ботев върви по стъпките на Левски и ЦСКА. Там, където феновете управляват, става страшно. Тяхната работа е да купуват билети и да подкрепят отбора. Очаквам да се получи тежък мач, но пловдивчани все още имат добър състава и ще спечелят. След последната загуба Дунав най-вероятно ще тръгне надолу".

Прогноза: 1

Локомотив (Пд) – Нефтохимик

"Нефтохимик има добър отбор, но Локомотив е с шансове за Лига Европа и трябва да гони задължителна победа. Всичко друго ще спре устрема ма пловдивчани за място в призовата тройка. Очаквам напрегнат мач, който домакините да спечелят".

Прогноза: 1

Берое – ЦСКА

"ЦСКА ще спечели без притеснения. Винаги побеждаваме Берое с 1:0, когато те са във форма. Ферарио Спасов промени старозагирци, играха безгрешно срещу Дунав. Но нямат победа над ЦСКА повече от 20 години и скоро няма да имат. ЦСКА си е ЦСКА и ще спечели".

Прогноза: 2

Левски – Локомотив (ГО)

"Равностойни отбори, ще е тежък мач. Големите отбори имат нужда от големи треньори. Нищо против Елин Топузаков, добро момче е, но няма манталитета на победител, няма нужната харизма за Левски. Видяхме как този отбор игра при Люпко Петрович и как играе сега. Той става за помощни, не за старши треньор. Няма да се изненадам Левски да се издъни на фона на всички проблеми на клуба".

Прогноза: Х

Славия – Черно море

"Славия игра много добре срещу Лудогорец, но да спрат да говорят, че са млад отбор. Има можещи и неможещи, винаги им го казвам. Важен мач за "белите". Ако загубят, рискуват да влязат в лоша серия, защото после им предстои гостуване. За това залагам на домакинска победа".

Прогноза: 1

Монтана – Пирин

"Пирин с Милен Радуканов играе физически и тактически добре. Победата над Левски миналата седмица беше напълно заслужена. Срещата е важна и за двата отбора, особено за Пирин. Напрежението ще вземе връх и няма да има победител".

Прогноза: Х

Лудогорец – Верея

"Лудогорец може да стане шампион с мен и още няколко ветерани. Това е несериозен мач и единственият въпрос е с колко разградчани ще спечелят. Борнбата в Първа лига ще е за второ и трето място. Шампионът е ясен още от началото на сезона".

Прогноза: 1