Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че "червените" със сигурност ще победят Локомотив в Пловдив и добави, че Ботев има сили да измъкне равенство от Левски на "Герена". Ето прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Славия – Локомотив (ГО)

"Славия вече се бори за оцеляване и няма друг избор освен победа. Това е последен шанс за треньора Владимир Иванов и при всеки друг развой на събитията, очаквам той да бъде освободен от поста. Локомотив е с нов наставник в лицето на Александър Димитров. Той няма какво да промени за няколко дни, но всяка треньорска смяна мотивира футболистите. В Горна Оряховица имат прекрасни условия за работа, редовни заплати, добри играчи, но нещо не вървеше. Сега ще видим Димитров как ще се справи".

Прогноза: 1

Монтана – Берое

"Много равностоен мач. Монтана е в подем от началото на пролетния дял на Първа лига, докато в миналия кръг Берое победи Левски и също ще е в приповдигнато настроение. Безспорно старозагорци са по-класният отбор и очаквам да затвърдят успеха над "сините" срещу Монтана".

Прогноза: 2

Верея – Пирин

"Тежък и равностоен мач, в който може да се случи всичко. Верея е домакински отбор, докато Пирин с Милен Радуканов и Иван Цветков върви само нагоре. "Орлите" загубиха единствено от Лудогорец и спечелиха останалите си мачове. Ще е интересно за гледане, залагам на равенство".

Прогноза: Х

Локомотив (Пд) – ЦСКА

"Най-сигурната двойка в кръга! В Локомотив говорят, че ще спечелят, заканват се, че ЦСКА няма шанс, но накрая няма да се смеят. Безкрайно много уважавам и обичам Едуард Ераносян, много пъти сме играли един срещу друг. Президентът Христо Крушарски също заслужава само адмирации, целият отбор на Локомотив е добър, но ще загуби. Само от уважение не искам да казвам, че ЦСКА ще спечели с разлика".

Прогноза: 2

Лудогорец – Дунав

"Ще потърся изненадата и залагам на равенство. Лудогорец има достатъчно солидна преднина на върха и ще подари точката на Дунав от уважение. С нея русенци до голяма степен ще си гарантиран място в първата 6-та".

Прогноза: Х

Нефтохимик – Черно море

"Морско дерби. От началото на сезона Нефтохимик е в подем, докато Черно море трябва да се стегне. Това са два равностойни отбора и очаквам срещата в Бургас да не излъчи победител".

Прогноза: Х

Левски – Ботев

"Щом Ботев измъкна равенство на "Българска армия", значи може да го направи и на "Герена". Пловдивчани имат много юноши на Левски, които ще са допълнително мотивирани. Ще е интересен мач и очаквам "сините" отново да не победят".

Прогноза: Х