Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че равенство за Лудогорец на стадион "Българска армия" ще е успех и добави, че Левски ще победи Черно море като гост. Ето прогнозите на Майкъла за мачовете от предстоящия кръг на Първа лига:

Пирин – Нефтохимик

"Това са два отбора в добра форма и от една класа – играят прилично във втората половина на таблицата. Отсъствието на Станислав Маламов и Живко Петков няма да се отрази на Нефтохимик, защото почти всички футболисти у нас са с еднакви възможности. Очаквам да се получи хубав мач и интересна битка между млади треньори, която да завърши без победител".

Прогноза: Х

Ботев – Монтана

"Тук е същата работа като горния мач, но Ботев притежава малко по-голяма класа заради наличието на футболист от ранга на Тодор Неделев. Проблемът пред пловдичани е, че и те са пред фалит, но винаги става така, когато феновете се намесят в управлението на клуба".

Прогноза: 1

Берое – Локомотив (Пд)

"Това е интересен и равностоен мач. Берое се съживи след победата над Левски, докато Локомотив гони място в Лига Европа. В последния кръг ЦСКА едва се спаси от загуба в Пловдив, буквално измъкна точка, което е показателно, че отборът им не е случаен".

Прогноза: Х

Черно море – Левски

"Черно море е стабилен отбор с голям професионалист за треньор в лицето на Георги Иванов-Гонзо. Но това е Левски, на "Герена" имат много по-голям бюджет и "сините" са фаворити. Смятам, че равенството ще е успех за Черно море".

Прогноза: 2

ЦСКА – Лудогорец

"ЦСКА ще получи солидна подкрепа от феновете си, но те не играят, само помагат. Това е мачът за футболистите на "червените", не за Лудогорец. Възпитаниците на Стамен Белчев трябва да докажат в тази среща, че имат място на "Българска армия". Очаквам да се получи оспорвано дерби, в което равенството ще е успех за Лудогорец".

Прогноза: 1

Дунав – Славия

"Дунав отново е домакин в Разград. Това е безумно. Поне 5000 души в Русе са лишени всеки път да гледат любимия си отбор вкъщи. Какво толкова се бави ремонтът там, нямам представа. Но е време да бъде завършен и Дунав да се върна в града си. Местните хора заслужават тази радост. Колкото до мача – очаквам равенство или победа за Славия, което ми се струва по-вероятно".

Прогноза: 2

Локомотив (ГО) – Верея

"Мачът е много важен за двата отбора в борбата им за спасение. Това важи повече за Локомотив, тъй като в последно време Верея успя да натрупа повече точки. Лошото е, че в отбора на Горна Оряховица залагат на много чужденци, вместо да разчитат на юноши. Това не е правилният път".

Прогноза: