ЦСКА сам си е виновен, че загуби дербито с Лудогорец на "Българска армия" с 0:2. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Бившият защитник заяви, че "червените" са избрали грешна тактика за сблъсъка в столицата и е на мнение, че първият гол на разградчани е бил редовен, докато вторият е от засада. "Когато нападателят и защитникът са на една линия, се толерира нападателят. Така е по правилник", обясни Майкъла пред нашата медия за попадението на Козмин Моци. "За трети път през пролетта се допуска защитник да им вкара с глава след статично положение. Това са тактически грешки, които трябва да бъдат изчистени. При втория гол имаше засада, но голяма вина носи отбраната на ЦСКА. Недопустимо е да оставиш празни пространства от 40 м и двама противници да излязат сами срещу вратаря. Смятам, че главният рефер се справи перфектно с дербито, а страничният 50 на 50", каза още Майкъла.

Той разкритикува плана на Стамен Белчев за провеждането на мача. "ЦСКА започна да играе след 10-ата минута, което е недопустимо срещу сериозен съперник. Трябваше още от старта да се заложи на огромна преса. На "Армията" имаха пример каква тактика да използват от квалификацията България – Холандия (2:0). Имаше съдийски грешки, но това не е основното. ЦСКА създаде три чисти положения, които пропиля с лека ръка. Реферът ли е виновен за това? Лудогорец не биваше да бъде оставян да играе своята игра", добави Майкъла.