Мачът за ЦСКА срещу Левски ще бъде най-лесният за "червените", обяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Бившият защитник не се съмнява в победата на "армейците", които, по думите му, са си пазили головете за сблъсъка със "сините". "За това не победихме Лудогорец и отбелязахме само едно попадение. Не спечелихме и заради поредна индивидуална греша в защита, която отново дойде от чужденец. Разградчани се спасиха от наша глупост, но сега Левски ще си отнесе яда от изпусната победа", каза още Илиев.


Майкъла добави, че чужденците на "Българска армия" вече трябва да знаят какво означава дербито със "сините" и е на мнение, че евентуалното отсъствие на Петрус Бумал няма да се отрази на ЦСКА. "Кристиян Малинов ще го замести, което е по-добре, защото е българин", смята той.

Относно информациите, че Стамен Белчев ще бъде уволнен при загуба от Левски, Майкъла заяви: "ЦСКА не се бори за титлата, предполагам, че няма да играе в Европа, така че той е точният човек в момента. По-добър вариант е, отколкото някой чужденец със заплата от 40 хиляди лева".

Колкото до казуса дали "червените" ще бъдат допуснати от УЕФА в Лига Европа през следващия сезон, Майкъла обвини БФС, че продължава да мълчи по темата. "Да излязат и да кажат "да" или "не". Има нещо гнило и заради това неведение предполагам, че ЦСКА няма да бъде допуснат. Това го повтарям от много време", завърши Майкъла.