Петите съдии не са поставени зад вратите, за да прибират хонорари и да стоят като паметници. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод победата на ЦСКА 2:0 над Дунав в София.

При резултат 1:0 за "червените" Христофор Хубчев спъна Кевин Меркадо в наказателното поле, но главният рефер Драгомир Драганов остави играта да продължи. "Това е чиста дузпа и червен картон", заяви Майкъла пред нашата медия. "Съдията обаче беше поведен петия арбитър. Той беше на 2 м от ситуацията, беше приклекнал, за да има добра видимост. Те са там, за да помагат, не за хонорари и да стоят като паметници", добави Илиев.

Той все пак уточни, че съдийството в Първа лига е на ниво и похвали Стефан Апостолов за решенията му по време на последното дерби между ЦСКА и Левски (3:0). "Не знам защо от "Армията" се оплакват от съдиите. Отборът играе добре, побеждава, но и пропуска много положения. Реферите ли да вкарват головете? Всеки си има право на мнение. Моето е, че ЦСКА и Левски трябва да спрат да се оплакват и да се опитат да притиснат Лудогорец. Иначе още 10 години ще се борят за 2-то място", завърши Майкъла.