Емил Велев ще е по-добър вариант за треньор на Левски, отколкото бившият мениджър на Челси Аврам Грант. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

В последните дни усилено се пише, че израелецът ще смени Николай Митов на "Герена" и  днес пристигна в София за преговори. В момента Грант е без отбор, след като за последно води националния отбор на Гана, но напусна.

"Кокала ще е по-добър вариант. Двамата са приятели, предполагам, че имат еднакви методи на работа. Но Емо Велев е потомствен левскар, познава обстановката отлично. Да не забравяме, че той е последният треньор, който изведе Левски до титлата. После го изгониха...", каза Майкъла пред нашата медия.

Gol.bg припомня, че през кариерата си Грант водил Челси, Портсмут и Уест Хям в Англия. Със "сините" от Лондон игра финал в Шампионска лига през 2008 г., загубен от Манчестър Юнайтед след дузпи. Той има една титли на Сърбия с Партизан и четири на Израел - по две с Макаби Тел Авив и Макаби Хайфа. През 2015 г. изведе Гана на финал за Купата на Африка, но отново падна с дузпи, този път от Кот д'Ивоар.