Левски направи 0:0 в дербито с Лудогорец, благодарение на страхотната си публика, а резултатът е в полза на ЦСКА. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Галерия


"Сините" играха 45 минути с човек по-малко пред рекордните за сезона 16 000 зрители, които се изсипаха на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов". Причината за това беше изгонването на Божидар Митрев в 35-ата минута на сблъсъка за игра с ръка извън наказателното поле. В 80-ата и Сисиньо пое към съблекалните, защото избута в гръб Жорди Гомес при спряла игра.

"Феновете бяха великолепни. Дадоха сили на футболистите, когато вече се бяха изморили. Делио Роси пък преобрази Левски, върна авторитета. Вижда се колко важен е треньорът. Това равенство е за ЦСКА", заяви легендата на "червените" пред нашата медия.

Той похвали вратаря на Лудогорец Ренан за страхотните му спасявания, с което беше с основна заслужа за нулевото равенство. "Но Лудогорец игра страхливо и Левски имаше по-чистите положения. Разградчани са по-добрият отбор в момента и трябваше да спечелят с човек повече на терена", добави Майкъла.

Относно съдийството на Никола Попов, чийто решения предизвикаха сериозни полемики, Илиев заяви, че Натанаел е можел да бъде изгонен при съприкосновението с Антонио Вутов през първото полувреме. "Имаше борба и после удар", уточни той.

Както е известно, чрез нашата медия Майкъла редовно призовава реферите да бъдат оставяни да работят на спокойствие, за да могат да си вършат работата по-добре. След равенството на "Герена" ЦСКА остава лидер с 16 точки, Лудогорец има 15, а Левски е с 14 т., колкото има и Черно море.

В следващия кръг "червените" са домакини на Верея Стара Загора, шампионите имат визита на Славия, докато Ботев Пловдив приема "сините".