ЦСКА е бил на косъм да отмъкне като свободен агент Александър Барт от Лудогорец през 2013 г. Това разкри анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла, който по това време беше изпълнителен директор на "червените".

В крайна сметка френският защитник акостира на "Армията" преди две седмици и се закани, че ще спечели седмата си титла на България. Предишните златни медали французинът взе с Литекс (2) и Лудогорец (4), има и още шест трофея у нас – Купата на България (2009, 2012, 2014) и Суперкупата (2010, 2012 и 2014), което го превръща в най-титулувания чужденец.

"През 2013 година бяхме на косъм да вземем Барт в ЦСКА. Лично аз водих преговорите с мениджъра му, който ми е приятел. Договорът му с Лудогорец изтичаше и щеше да дойде като свободен агент на "Армията". Почти се бяхме договорили, но в последния момент реши да остане в Разград и преподписа", заяви Майкъла.

Сега Барт ще има сериозна конкуренция за титулярно място при "червените". На неговата позиция Стамен Белчев твърдо разчита на капитана Божидар Чорбаджийски, който е следен от Аякс, Мидълзбро и други известни клубове, както и на опитния Николай Бодуров. "Дано не изяде мястото на Чорбаджийски. Той е млад българин и е задължително да играе", добави Майкъла.