ЦСКА може единствено сам да се победи при гостуването на Черно море в дербито от 9-ия кръг на Първа лига. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Червените" излизат срещу варненци на стадион "Тича" в събота от 20.00 часа и ще се опитат да прекъснат негативната серия в морската столица, където нямат успех в последните си осем визити.

"Мачът ще е по-труден за Черно море. С тази игра ЦСКА е фаворит срещу всеки един противник в Първа лига. Отборът играе прекрасно, тактически и физически е на много високо ниво. Всичко върви супер, заплатите са редовни, условията перфектни. Във Варна ЦСКА може единствено сам да се изненада. Отново се превръщаме в голям фактор", заяви Майкъла.

Относно срещата Левски – Септември, той прогнозира протоколен успех за "сините" и отново засипа с комплименти Делио Роси. "Вижда се, че ЦСКА и Левски се пробуждат, крайно време беше. Двата отбора трябва да са на ниво, за да имаме силен национален отбор. Лудогорец също се нуждае от сериозна конкуренция. Ще чудесно за българския футбол трите отбора да са силни и да се борят за титлата", завърши Майкъла.