ЦСКА започна да се представя колебливо, откакто Александър Барт беше картотекиран. Това обяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод слабите резултати на "червените" в последно време.

"Барт е страхотен бранител, но погледнете, че откакто играе, защитата на ЦСКА не се представя на толкова високо ниво. Разконцентриран е, не е стабилен. Това може да се дължи на много фактори, да не пасва в състава. Вижте резултатите и ще се убедите сами – отборът не играе добре от картотеката на Барт", заяви Майкъла.

Бърза проверка показа, че в думите на Илиев има голям резон. Френският бранител е изиграл четири мача с "червения" екип – 2:2 срещу Левски, 0:0 с Пирин на "Българска армия", при равенството 2:2 с Етър във Велико Търново пък влезе в игра в 84-ата минута и 60 секунди по-късно домакините изравниха. Единствено в официалния му дебют, ЦСКА спечели – 3:0 срещу Дунав в София, а Барт смени в 85-ата минута Николай Бодуров при решен мач.

Припомняме, че бранителят е най-титулуваният чужденец, играл у нас. Той има шест титли на България (две с Литекс и четири с Лудогорец), печелил е още Купата на България (2009, 2012, 2014) и Суперкупата (2010, 2012 и 2014). Преди близо два месеца Майкъла разкри пред нашата медия, че е искал да вземе Барт в ЦСКА през 2013 г., но тогава той подновил договора си с разградчани.