Ракета №1 на България Григор Димитров има един проблем на финалния турнир от сериите ATP в Лондон. Това е извънземният Роджър Федерер, заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла. Двамата могат да се изправят един срещу друг на финал в английската столица, но преди това Гришо трябва да се справи с Джак Сок на 1/2-финалите, а швейцарската легенда с Доминик Тийм или Давид Гофен.

"Уникален е! Прави чудеса за България", заяви Майкъла пред нашата медия. "Стори предостатъчно за малката ни страна. Прослави я, както Христо Стоичков и сестрите Малееви преди години. Гришо е състезател от най-високо ниво и всички се гордеем с него. Стискаме му палци, но има един проблем – извънземният Роджър Федерер", добави Илиев, който в тандем с Лъчезар Танев, са сред най-добрите тенис двойки у нас.

Гришо е излизал срещу Маестрото шест пъти в кариерата си и все още чака първата си победа над него. Той има и само два спечелени гейма в мачовете срещу Федерер, който е единствения топ тенисист, непобеждаван от хасковлията.

Тази вечер след 22.00 часа българско време Димитров ще изиграе третия си мач от група "Пийт Сампрас", който е без значение за класирането му напред. Съперник на нашенеца е испанецът Пабло Кареньо Буста и при победа, ще има голям шанс да завърши сезона под рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста.