ЦСКА наистина беше ощетен при домакинското равенство 1:1 срещу Ботев Пловдив, но "червените" сами са си виновни, че не спечелиха мача. Това каза анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той заяви, че главният съдия Волен Чинков не е трябвало да дава дузпа за "канарчетата" и добави, че в 39-ата минута "армейците" не са получили кристален наказателен удар (виж снимките долу). "Беше използван прийом от борбата", заяви Илиев.

"Тези положения обаче не ни оправдават. Сами сме си виновни, защото не вкарахме голове. В такива мачове ЦСКА трябва да отбележи поне три попадения. Играем добре, но още не сме голям отбор, който може да се бори за титлата. Непростимо е да се губят точки срещу Пирин, Ботев, Етър. Както и да са свирили съдиите, това не бива да ни е оправдание. Срещу такива съперници трябва да сме резултатни и тогава тези моменти няма да имат значение", добави Майкъла.

Той каза още, че отсъствието на звездата на "червените" Фернандо Каранга се е отразило на играта в предни позиции, но допълни, че ЦСКА не може да се зависим само от един футболист. "За шампионска титла няма как да разчитаме само на Каранга. Големият отбор се състои от много класни състезатели", завърши Илиев. 

Ситуацията, за която говори Майкъла: