Левски също може да участва в конкурса за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод критериите, които бяха обявени от спортния министър Красен Кралев.

Едно от основните изисквания е всеки клуб да е реализирал оборот от 15 милиона лева за последните три години, като на "Герена" отговарят на него. "Идеята не е лоша и показва сериозност от страна на Спортното министерство. Това е нещо като банкова гаранция, че победителят ще може да ги поддържа", заяви Майкъла относно изискванията.

"Не са много клубовете, които ще могат да участват в конкурса. Левски е един от малкото, които отговаря на всички точки. ЦСКА 1948 може и да има толкова пари от спонсори, но проблемът му е, че на 1,5 г. Радващото е, че скоро въпросът ще бъде напълно изяснен. Очаквам Гриша Ганчев да вземе базите и да продължи да прави подобрения по тях", добави Илиев.

Участниците в конкурса трябва да подадат документи най-късно до 17 декември, а класирането ще бъде обявено на 3 януари 2018 г. Седмица по-късно Спортното министерство ще сключи договор с победителя за отдаване под наем на "Българска армия" и терените в Панчарево за срок от 10 г., който ще може да бъде удължен без нова процедура.