Лудогорец изигра много страхливо първо полувреме срещу Истанбул ББ, което се оказа решаващо за загубата с 1:2 в мач от група "С" на Лига Европа. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

През първите 45 минути разградчани изоставаха с 0:2, след почивката натиснаха гостите си, но изпуснаха няколко чисти положения, с което не успяха да стигнат до точка, която щеше да им гарантира класиране на 1/16-финалите в турнира.

"Срещу Реал Мадрид, ПСЖ, Арсенал, се надиграваха, а снощи играха страхливо. Липсваше агресия, дълбоката преса, все неща, които са характерни за отбора им. Не знам на какво се дължеше представянето, това не беше Лудогорец. Може да е било и треньорско решение. Но второто полувреме представянето беше прекрасно и трябва да е така и занапред", заяви Майкъла пред нашата медия.

Добрата новина за "орлите" е, че продължаването във фазата на директните елиминации зависи само от тях. На 7 декември Лудогорец гостува на вече отпадналия Хофенхайм и равенство ще устройва българския шампион. "Опасността от елиминиране обаче е реална. Хофе може да излезе и с резервите, но да не забравяме, че това са германци. В Разград играха без голяма част от титулярите и видяхме колко добре се представиха, въпреки че загубиха", добави Илиев.