Това трябваше да е един ден с добри новини за Манчестър Юнайтед. Вместо това ще бъде запомнен като деня, в който Червените дяволи счупиха британския трансферен рекорд и след това бяха унизени от отбор, който играе в третото ниво на футбола, съществува едва от десетилетие и струва по-малко отколкото Уейн Руни получава за седмица.

Анхел ди Мария обяви малко преди началото на мача срещу МК Донс, че Юнайтед е единственият клуб в света, за който би заменил Реал Мадрид. Но след поражението с 0:4, което новото попълнение за 59,7 млн. паунда не изгледа от трибуните (за негово щастие), няма да е изненада, ако аржентинецът е започнал да преглежда ситния шрифт в контракта за 200 000 на седмица, за да види дали има опция за бягство.

Имаше много тъмни дни за Юнайтед под ръководството на Дейвид Мойс миналия сезон, но никой от провалите на шотландеца, който бе уволнен след само 10 месеца начело на тима, не може да се доближи до това 0:4.

Луис ван Гаал е начело само от 3 официални мача. Все още няма победа, а вече отпадна и от един турнир. Въпросите започват да валят. Холандецът заяви, че са му необходими поне 3 месеца, за да оправи нещата, но след срещата снощи обяви, че може и година да не му стигне.

Малцина са очаквали, че с идването на Ван Гаал проблемите ще изчезнат като с магическа пръчка. Но също така не са много и тези, които са вярвали, че Юнайтед ще изглежда толкова зле.

Защото независимо от състава, с който играеш, когато си Манчестър Юнайтед би трябвало дори и с най-голобрадите юноши от школата да се справиш с тим от третото ниво на футбола. А в тима на Юнайтед имаше и опитни играчи. На вратата беше Де Хеа, завърна се Джони Еванс (който направи куп грешки). Може би последен шанс получиха Андерсон, Ернандес и Уелбек.

Те обаче просто гледаха как МК Донс играе вдъхновено и с фантазия. Уил Григ и Беник Афобе вкараха по два гола, а 18-годишният Деле Али бе господар в средата на терена.

Ако резултатът не е достатъчно болезнен за Юнайтед, то играчите на Ван Гаал трябваше да чакат до 72-ата минута, за да отправят първия си точен удар в срещата. И докато Джони Еванс и компания имат огромна вина за провала, Ван Гаал също носи част от отговорността.

При положение, че за разлика от Челси, Манчестър Сити и Ливърпул, които чакат жребия за Шампионската лига утре, Юнайтед няма да играе в Европа, това бе един от двата възможни турнира, които отборът да спечели извън първенството. Вместо да се опита да ги спечели и да играе с максимума, холандецът пусна само момчета и нарочени за гонене.

Ван Гаал продължава да използва схемата 3-4-1-2. Засега тя не пасва на играчите и те на нея. Разбира се, Желязното Лале няма да се откаже от идеята си. И ще продължи да говори как му е необходимо време. Въпросът е дали наистина ще го получи.

ПЕТЬО ПЕТЕВ