В Барселона вече има головия хищник Луис Суарес, за когото беше платена колосална сума на Ливърпул през лятото.

Още по темата

 

Неговите изяви на „Етихад“ и „Парк де Пренс“ могат да се сравнят с тези на легендарния нападател Самуел Ето'о, който спечели две (2006 и 2009) Шампионски лиги с отбора.

Суарес вече има шест попадения в турнира, четири от тях са във фазите на елиминациите. Но какво е общото между двамата? И Ето'о и Суарес бележат основно в същинската фаза на турнира, не толкова в групите, а с точните си изстрели изстрелват Барселона напред.

През сезон 2005/06 Ето'о вкара епичен гол на Челси на „Стамфорд Бридж“, който се оказа решаващ за класирането на испанския колос на 1/4-финалите в Шампионска лига. Камерунското острие оформи крайното 2:1 за Барса в 80-ата минута, а реваншът на „Ноу Камп“ завърши 1:1.

В спор за място на 1/2-финал каталунците срещнаха Бенфика и след 0:0 в Португалия, спечелиха с 2:0 в Испания. Да, вторият гол беше дело именно на Ето'о. Барса стигна финал, където победи с 2:1 Арсенал и няма нужда да споменаваме кой отбеляза попадението за 1:1.

През сезон 2008/09 Ето'о отново не беше много резултатен в груповата фаза, но за сметка на това се развихри в елиминациите. Той вкара на Лион (5:2) и Байерн (Мюнхен) (4:0), и разбира се, на финала срещу Юнайтед, спечелен с 2:0.

По този път се е запътил и Суарес. През есента той вкара само 2 гола в груповата фаза на Шампионска лига, но вече има общо 6 точни изстрела, след като наказа на два пъти Манчестър Сити и ПСЖ при визитите на Барселона.

Това дава поводи за оптимизъм на Барса за петата.

Sport.es