В сряда "Левски" и "Лудогорец" излизат в полуфинал реванш за Купата на България след 0:0 в първата среща в Разград.

Мачът е решаващ за "сините", след като само спечелването на Купата може да спаси сезона им и да изпрати отбора в евротурнирите наесен. От друга страна, ако разградчани отстранят своя противник, ще си открият пътя към дубъл в края на сезона.

Ще спре ли "Левски" "Лудогорец" по пътя към дубъла? В "Сблъсък" мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Александър Попов и Красимир Ангелов.

Левски има сили да вземе мача на сезона

Александър Попов, Dnes.bg

29 април е най-важната дата в иначе тотално проваления сезон на Левски. Отборът рита за здраве във втората шестица и единствено Купата на България може да измие донякъде срама от досегашното представяне.

С това са наясно и шефовете, и футболистите, и публиката. Няма спор, че домакините ще играят пред гореща публика. Лудогорец е най-големият дразнител в момента, а и важността на срещата ще напълни трибуните.

По-важното е обаче, че Левски има и спортно-технически качества да даде отпор на Лудогорец. Безпристрастните сравнения сочат, че тимът от Разград е фаворит.

Клубът притежава по-качествени футболисти, няма финансови сътресения, заплати се плащат навреме. Срещу тях обаче застава пределна "синя" мотивация, независимо, че всеки един от играчите не е получавал достатъчно дълго заплати, за да разтрогне.

Футболистите обаче проявяват невиждана за родните стандартни лоялност и са готови за мача на годината.
Основната надежда на левскарите се нарича Аниете, който демонстрира добра форма.

Още на мача в Разград Левски доказа, че може да се противопостави на Лудогорец. Отделно, възпитаниците на треньора Георги Дерменджиев по никакъв начин не демонстрират от началото на пролетта, че са с няколко класи над останалите.

Когато срещу себе си имат агресивен отбор не са толкова категорични, а и Левски със сигурност е един от най-неудобните им отбори. Те загубиха срещата за първенството, няма да е изненада да загубят и за купата.

Разликата в класите е в полза на "Лудогорец"

Красимир Ангелов, Dnes.bg

Повече от сигурно е, че срещата в сряда е мачът на сезона за Левски. "Сините" нямат друг начин да спасят сезона, освен да спечелят Купата на България. И със сигурност ще се хвърлят здраво срещу Лудогорец. Въпросът е обаче, че футболните реалности сочат за фаворит "зелените" от Разград.

Лудогорец върви уверено към нова титла в България, а спечелването на купата може да удвои триумфа на отбора на Кирил Домусчиев и то в сезона, в който българският шампион влезе в групите на Шампионската лига.

Точно на обратния полюс е Левски - "сините" правят един от най-слабите си сезони и за първи път в своята история ще завършат извън първите 6 отбора в класирането.

Със Стойчо Стоев начело, като че ли има определен напредък в отбора, но дори и във втората шестица футболистите никак не са безупречни – загубиха от Славия и завършиха изненадващо 1:1 с Хасково на "Герена".

Отделно от това напрежението преди решителния мач ще е изцяло в лагера на Левски. Футболисти и ръководство знаят, че нямат право на грешка стъпка, за да измият срама от слабия сезон.

При Лудогорец пък е точно обратното – отборът уверено върви към нова шампионска титла и дори едно отпадане за купата надали ще бъде прието толкова тежко в Разград.

В крайна сметка само след 3 дни ще разберем, кой ще излезе победител от голямото дерби на полуфиналите за Купата на България. Фактите обаче сочат, че разликата в класите е в полза на Лудогорец.

Важен е и Вашият глас в сблъсъка