Трансферното лято в Европа ще е повече от горещо, но и този път британските клубове ще имат преимущество да диктуват какво да се случва на пазара.

Сериозните бюджети на клубовете от Висшата лига, включително и тези извън челото им, позволяват да купуват най-доброто, а някои от другите големи играчи - като "Барселона" например, ще отсъстват от пазара това лято.

Търговията обаче ще бъде много оживена и по друга причина - клубовете в Англия трябва и да продават, за да балансират бюджетите си. Да не пропускаме и основната тема от началото на годината - дали "Ман Юнайтед" ще успее да се договори с "Реал" (Мадрид) за Гарет Бейл.

Определено и през този трансферен прозорец "Юнайтед" ще е активен до последната му минута. Предстои да разберем. 10 са големите имена, които са свързвани с трансфери на Острова.

1. Джеймс Милнър
(От "Ман Сити" в "Ливърпул")
Предполага се, че Милнър вече се е договорил с "Ливърпул" и ще премине като свободен агент, а това попълнение ще се отрази добре на тима на Брендън Роджърс. И най-важното - няма да му струва скъпо.

2. Петер Чех
(От "Челси" в "Арсенал")
Според медиите на Албиона трансферът на чешкия вратар е на 99% сигурен. Чех ще издигне сериозно нивото на игра на този пост в тима на Арсен Венгер.

3. Яя Туре
(От "Ман Сити" в "Интер")
Важният за "Сити" полузащитник най-вероятно ще премине при бившия си бос Роберто Манчини, за да подсили "Интер". И е сигурно, че в Милано никога няма да забравят рождения му ден.

4. Дани Ингс
(От "Бърнли" в "Ливърпул")
В "Бърнли" са наясно, че няма как да задържат Ингс и сега въпросът е да изкарат колкото се може повече пари от него.

5. Дани Роуз
(От "Тотнъм" в "Ман Сити")
Роуз едва ли ще устои на изкушението да рита за повече пари и да играе в ШЛ.

6. Антоан Гризман
(От "Атлетико" (М) в "Челси")
Жозе Моуриньо се завръща в Мадрид, за да купува още звезди от "Атлетико" – този път е Гризман, а сумата по клаузата за освобождаването му е почти 61 млн. евро.

7. Давид де Хеа
(От "Ман Юнайтед" в "Реал" (М)
Вратарят вече се сбогува с феновете на "Юнайтед" и почти сигурно ще замести Касияс на вратата на Белия балет.

8. Чарли Остин
(От КПР в "Ливърпул")
Асът на КПР вкара 17 гола този сезон и няма смисъл да пилее таланта си в Чемпиъншип, в същото време "Ливърпул" търси стрелец за върха.

9. Гарет Бейл
(От "Реал" (М) в "Ман Юн")
Уелсецът не е много щастлив в Мадрид, където получи главната роля на изкупителна жертва – не напълно незаслужено

10. Натаниъл Клайн
(От "Саутхемптън" в "Ман Юн")
Антонио Валенсия и Рафаел не успяха да убедят Ван Гаал, че "Юнайтед" няма нужда да купува нов десен бек, и затова на дневен ред е Клайн.