Сумарно Флорентино Перес е президент на Реал Мадрид 12 години. За този период той смени девет треньори, а последната глава, която падна, беше тази на Карло Анчелоти.

Манията от постигането на безмилостни победи от много време е завладява бизнесмена, „новият импулс“ също и заради това беше изгонен Висенте дел Боске, който води Реал 4 години, 2 под управлението на Перес. Той обаче реши да избере по-свежа фигура, въпреки триумфа в Шампионска лига и назначи Карлош Кейрош, но той се провали и изкара само един сезон на „Сантяго Бернабеу“.

Същата беше съдбата и на Хосе Антонио Камачо, който изкара на кормилото малко време и бе заменен от Мариано Гарсия Ремон. Очаквано, и той беше изгонен, а на горещия стол седна Вандерлей Люксембурго. На следващия сезон бразилецът беше заменен с Лопес Каро.

Перес се завърна на президентското кресло през 2009 година и даде вот на доверие на Мануел Пелегрини, а Хорхе Валдано беше назначен за спортен директор. След суха година, наставникът беше изгонен и дойде ред на ерата „Жозе Моуриньо“, който дойде веднага след знаменития си требъл с Интер.

Целта пред него беше да спре доминацията на Пеп Гуардиола и Барселона и успя да го стори през сезон 2011/12, когато Реал стана шампион. Но „стената“ за него се оказа Шампионска лига, където в три поредни години мадридчани отпаднаха на полуфиналите, като най-болезнено беше елиминирането им от каталунците.

Моуриньо предизвика много сътресения в съблекалнята, скара се с лидерите и Перес се насочи към спокойния Карло Анчелоти, който още в първата си година донесе Десетата и спечели Купата на Краля. Но през тази кампания провалите в Шампионска лига и Примера дивисион и съдбата му стана ясна.

Всички тези промени са заради манията на Перес да печели титли. За целия си период начело на клуба, Реал е грабнал 14 трофея – 2 Шампионски лиги, 3 пъти Примера дивисион, две Купи на Краля, световно клубно първенство, Междуконтинентална купа, две Суперкупи на Европа и 3 на Испания.